luni, 12 martie 2012

Mircea Badea

                     Mircea Badea e talentat ( şi un talent ). Mircea Badea e spontan. Mircea Badea e inteligent, are inteligenţa tipului mai răsărit ( sau care doar a răsărit ) din periferia bucureşteană. Are capacitatea de a pătrunde absurdul unor situaţii şi de a se frustra din cauza aceasta, de a le prezenta cu umor şi savoare. Are limbariniţă, se agită, gesticulează, devine interogant cu feţe ascunse în spatele camerelor, îşi dă palme peste cap la mare artă precupeţească. Stilul său este al tipului cuminte ce a asimilat o atitudine şmecherască, amestecată cu o formă de analiză interprtetativă a evenimentului politic şi cotidian. Mircea Badea este însă tendenţios. Dacă ar fi trăit în perioada interbelică i s-ar fi adresat regelui cu "majestatea dumneavoastră", iar dacă ar fi trăit pe vremea comunismului ar fi scris la Scânteia unde i-ar fi desfinţat pe inamicii ideologiei partidului. Normal ar trebui să nu se poată privi în oglindă, iar conştiinţa întinată să-l înnebunească. Mircea Badea este însă adaptabil. Minte şi se minte. Primeşte directive şi le respectă cu rigurozitate în dorinţa de a dobândi faimă şi Toyote, spre marea mândrie a familiei care probabil îl văd de succes. Mircea Badea e laş, pentru că nu are curajul să critice şi metehnele celor din partida opusă partidului de la guvernământ. E foarte posibil, însă, ca Mircea Badea să trecă, ca orice val. La următoarele alegeri, din ineficienţă sau, în caz contrar, din inutilitate. După Mircea Badea nu v-a rămâne nimic. 

3 comentarii:

Vlad spunea...

Mie imi place ca de cele mai multe ori le zice lucrurilor pe nume si ia la mistouri dinalea tari pe ratatii din conducere. Probabil ca n-are treaba cu opozitia ca nu aia f*t tara...cel putin nu in mod direct...anyway, nu prea il urmaresc, dar cand il vad e imposibil sa nu ma amuze intr-un fel sau altu. In plus e bine sa vada si ratatii de la conducere ca nu-s ei dracu chioru' si ca "unii" nu se tem sa-i ia la bani marunti pentru jegurile care le fac ei acolo "sus"...

Morpheus spunea...

Mersi comentator fidel. Iti respect punctul de vedere, insa in ce ma priveste nu cred ca ar fi mai buna opozitia. Au fost la putere si am vazut ce au facut. Numai ca turma in general are memoria scurta si ei stiu asta. In plus Bombonel ne-a bagat in UE unde ne-am semnat tratatul de sclavageala. Psd-u a pus tara pe butuci alaturi de cei actuali la putere.

Vlad spunea...

Cu placere :))

Apai ii clar ca starea in care se afla acuma tarisoara noastra nu se datoreaza doar regimului "bãsescian", toti care au fost la conducere au muls-o, dar astia mi se pare ca au sarit calu'...s-or asigurat ca nu mai are cine sa o mulga de acum incolo, o perioada buna de timp...sau?