marți, 27 martie 2012

Sibiul şi gunoaiele

          Nu o să scriu mult pe tema asta. E "mizerabilă". Adevărul e că oraşul nostru e o cocină în cea mai mare parte, în special în plan spiritual. Dacă se face ceva, în cea mai mare parte e artificial, e aparenţă ce se prăbuşeste la prima adiere de vânt. Aşa şi trebuie: lucrările să fie proaste să aibă unii din nou ce repeara şi alţii ce ciordi din banii publici. Am trecut prin padurea dinspre Valea Aurie spre Dumbrava. La marginea pistei de biciclete, pe unde trec majoritatea sibienilor cu copiii şi biciclete, tronau mai mulţi saci plini cu gunoi ( peturi de bere, hartii etc.). Unul dintre saci a fost rupt, iar gunoiaele s-au împrăştiat dând un aspect minunat zonei pe unde te duci chipurile să te aeriseşti şi să te bucuri de natură, de...peisaj. Mai sus, prin toată pădurea de la Muzeu încolo spre Răşinai numai gunoaie. Cum Dumnezeu de au ajuns şi pe acolo, nu ştiu.. Probabil că, la fel ca şi în cazul gunoiului de pe pista de biciclete, sunt câţiva care consideră padurea de la Dumbrava groapă de gunoi.. Pe Valea Sevişului la fel, am găsit covor de gunoaie. Dar pe unde nu e gunoi? E greu inclusiv să faci muncă voluntară, să strângi gunoaiele altora, pentru că, dacă nu ai contract cu firmă de salubrizare, s-ar putea să nu ai unde să le duci apoi. Am auzit de firme care papă bani europeni destinaţi salubrizării doar pentru a-şi face reclamă, ca apoi să lase gunoiul la marginea locului unde l-au strâns, nu după mult timp să fie la loc. Ca să vezi ce mizerie trăim şi cum merg treburile! Să nu mă mai agit, să o spun pe şleau: îi doare-n c..r, n-au nici un interes să facă Sibiul să arate cum trebuie. Iar ca o concluzie vreau să adaug că am înţeles de mult că unii sunt nişte porci care se complac în noroi. Însă să nu uităm că porcul se taie de sărbători.  

1 comentarii:

Vlad spunea...

Eu cred ca principalii vinovati pentru gunoaiele acelea sunt cetatenii "educati" care le-au aruncat acolo. Pentru ca e mult mai convenabil sa arunci gunoaie unde te apuca decat sa cauti un container / tomberon. Si daca cumva ai de aruncat mai multi saci, normal ca e mai simplu sa-i arunci in padure / in santuri, decat sa chemi o firma de salubrizare si sa-i platesti.
Probabil ca nici firmele astea de salubrizare nu-si fac treaba asa cum e specificata in contracte, dar mai trebuie si putin bun simt din partea cetateanului, caci daca ne-am apuca toti sa aruncam gunoaiele pe unde ne taie capu, nici 20 de firme de salubrizare nu ar mai face fatza :D.